Grøn kartoffelsuppe med rugbrødschips | KIWI

Grøn kartoffelsuppe med rugbrødschips

30 min.

Det skal du bruge:

1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, pressede
Olivenolie til stegning
500 g kartofler, skåret i tern (du behøver ikke at fjerne skrællen, blot du skylder dem godt)
2 grøntsags bouillonterninger
2 tsk. karry
Salt og peber efter smag
1 l vand
450 g frosne ærter
4 spsk. skyr

Tilbehør:
4 skiver rugbrød
Olivenolie
Salt

Vejledning

Sådan gør du: 

Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde, til de har fået en gylden farve. Hæld så dine kartoffeltern, bouillonterninger, krydderier og vand ved. Lad det hele koge under låg i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er næsten møre. Tilsæt ærter og kog din suppe i yderligere 5 minutter.

Hæld det hele op i en blender. Tilsæt så skyr samt lidt ekstra salt og peber, hvis du synes den mangler lidt mere smag. Blend suppen i 3-5 minutter til den har fået en ensartet og lækker cremet konsistens.

Hvis du som voksen godt kan lide den lidt ekstra spicy, kan du altid tilsætte lidt ekstra karry og chili, før du blender suppen.

Hæld suppen op i dybe skåle og pynt evt. med lidt friske krydderurter. Server dine rugbrødschips hertil.

Rugbrødschips: Skær 4 skiver rugbrød ud som du lyster eller brug små sjove udstikkerforme til børnene. Pensl dem med lidt olivenolie og drys herefter med lidt flagesalt. Læg dem på en rist beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 200 grader.

Følgende instrukser er baseret på, at opskriften er til 3 personer.

Relaterede opskrifter

Pia Thau

GØR HVER DAG TIL GRØN SAG

Alle tips og opskrifter er fra vores sundhedsekspert, Pia Thau.