Grøn proteinrig forårssalat | KIWI

Grøn proteinrig forårssalat

25 min.

Det skal du bruge:

70 g babyspinatblade (gem en lille håndfuld til den grønne pesto)
1/3 agurk
6 spsk. ærter
6 spsk. hytteost
8-10 små kartofler, kogte

Hjemmelavet grøn pesto:
6 spsk. olivenolie
Saften fra ½ lime
2 håndfulde basilikum
1 håndfuld babyspinatblade
80 g ristede pinjekerner (afkøles før brug, gem 40 g til pynt)
20 g revet parmesanost
Salt og peber efter smag

Vejledning

Sådan gør du: 

Begynd med at lave din grønne pesto; Hæld olivenolie og limesaft op i en minihakker. Tilføj herefter de resterende ingredienser. Blend det hele i 2-3 minutter. Konsistensen må gerne være lidt rustik. Tilføj lidt ekstra olivenolie eller lidt vand, hvis du ønsker, at pestoen skal have en tyndere konsistens. Stil den færdige pesto på køl og begynd på salaten. Halver agurken og fjern kernerne med en teske. Skær den ud i tynde skiver. Anret spinatblade, ærter og agurkeskiver i 2 dybe tallerkener. Top med kartoflerne, som du har skåret i kvarte samt hytteosten. Pynt til sidst den lækre salat med grøn pesto og lidt ristede pinjekerner.

Relaterede opskrifter

Pia Thau

GØR HVER DAG TIL GRØN SAG

Alle tips og opskrifter er fra vores sundhedsekspert, Pia Thau.