Opskrifter | Svinemørbrad med hjemmelavet bearnaisesmør | KIWI

Svinemørbrad med hjemmelavet bearnaisesmør

Ca. 45 min.

Det skal du bruge:

1 svinemørbrad (600 g)
Olivenolie efter behov
Salt og friskkværnet peber efter smag
Hjemmelavet bearnaisesmør:
125 g blødt smør
1 spsk. æblecidereddike
1 stor spsk. tørret estragon, du kan også bruge frisk
1 stor spsk. finhakket skalotteløg

Vejledning

Sådan gør du: 

Begynd med at lave dit bearnaisesmør. Bland alle ingredienser godt sammen i en lille skål. Kom herefter smørret over på et stykke bagepapir og saml bagepapiret godt omkring dit smør, så du får en lille rulle. Brug gerne mit billede som inspiration. Kom smørret i fryseren i 30 minutter.

Imens tilbereder du svinemørbraden. Pensl kødet med olivenolie og krydr den godt med salt og friskkværnet peber. Grill kødet direkte på grillen i ca. 1 minut på hver side, her skal temperaturen gerne være høj (ca. 250 grader), så din mørbrad får en flot grillet overflade. Skru efterfølgende ned for varmen (omkring 200 grader) og grill kødet i yderligere 2 minutter på hver side. I alt skal din mørbrad have omkring 12 minutter. Lad kødet hvile på et skærebræt i 10-15 minutter, det må ikke være tildækket.

Skær mørbraden ud i nogle tykke skiver og server den toppet med bearnaisesmør. Server f.eks. nogle sprøde bønnefritter hertil.

Relaterede opskrifter

Pia Thau

GØR HVER DAG TIL GRØN SAG

Alle tips og opskrifter er fra vores sundhedsekspert, Pia Thau.