Madspild | KIWI

Spar & Hjælp

Stop madspild og hjælp udsatte danskere

KIWI går sammen med Dansk Folkehjælp og Stop Spild af Mad, med et nyt landsdækkende initiativ, ind i kampen om at bekæmpe madspild og samtidig hjælpe udsatte børnefamilier i Danmark. Læs her hvordan Dansk Folkehjælp hjælper dårligt stillede familier i Danmark. I Danmark smider vi samlet 700.000 ton mad ud hvert år, som kunne være spist, og de danske husholdningers madspild udgør i alt 260.000 ton mad om året*. Alt dette koster danskerne 13,5 milliarder kroner årligt inkl. moms og afgifter**. Madspildet er dog ikke kun belastende for økonomien, men også for vores miljø og samfundet generelt. Læs mere om Stop Spild Af Mad her.

Kig efter mærket, når du handler

Bootstrap Image Preview

I KIWI går vi forrest i kampen om at reducere udsmidning af varer, der nærmer sig sidste salgsdato. Derfor sætter vi et særligt Spar & Hjælp klistermærke på de varer, der nærmer sig sidste salgsdato, og kan derfor købes til en lavere pris. Hver gang en kunde køber en vare med sådan et klistermærke, donerer KIWI en krone til Dansk Folkehjælp. På den måde giver vi vores kunder muligheden for både at købe gode, billige datovarer, hjælpe butikkerne med at nedbringe madspild og samtidig hjælpe udsatte danske familier.

Store forventninger

Der er aldrig set et lignende tiltag i Danmark, hvor man går aktivt ind i kampen mod madspild og samtidig støtter et velgørende formål. Både KIWI, Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad ser frem til samarbejdet og har høje forventninger til initiativet.
 
Se meget mere om det gode initiativ i filmen her:

Pia Thau er også gået ind i kampen om at bekæmpe madspild. Hun deler gerne ud af egne erfaringer og kommer med nemme tips og tricks til, hvordan du ret enkelt kan være med til at gøre en forskel. Se hendes anbefalinger her

*Kilde: Miljøministeriet, Regeringens Strategi for affaldsforebyggelse ”Danmark uden affald II” – tal fra 2015 
**Kilde: Landbrug & Fødevarer - tal fra 2016